Per això som antisistema

On: Puertohurraco Bar, Poblenou, Barcelona
Quan: 2015

Aquest mural és un mur en constant construcció, com tot a la ciutat. El primer fragment el vaig realitzar el 2014, la imatge de la pel·lícula “La Haine” amb el símbol antifeixista, com el Puertohurraco Bar és una sala de concerts vaig afegir al mur: “Estima la Música, odia el feixisme”. Vaig dedicar el mural a les víctimes del feixisme , amb els noms d’algunes de les víctimes recents.

El 2015 vaig afegir la part esquerra, el fons urbà nocturn amb la cara amb el bitllet.

L’any 2018 vaig tapar el mural de “La Haine” que estava molt malmès pel retrat de Neus Català.
Aquest mural ha patit diverses inclemencies que van més enllà de les habituals.

Primer vaig rebre l’avís que la brigada de neteja de Bcn el volia tapar (tot i tenir permís), la decisió es basava en el fet que posava “Odia el feixisme” i això feia que resultes una incitació a l’odi. Gràcies a la pressió del veïnat (i a la complicitat d’algun dels treballadors de BcNeta) finalment només van tapar les lletres. Gràcies a les protestes (a xarxes socials, al barri, etc.) el districte rectificà i concedí el permís per restaurar la part esborrada. En fer les noves lletres vaig canviar “odia el feixisme” per “Rebutja el feixisme”.

Al cap d’un temps el mural fou sabotejat amb simbologia nazi, en aquest cas vaig aprofitar-ho per renovar el disseny. Les plantilles de Neus Català (última supervivent del camp de concentració de Ravensbrück) van fer el seu servei per segon cop.

Una darrera vegada van pintar unes esvàstiques al retrat de Neus Català, com estaven fetes amb retolador al cap de poques hores estaven eliminades… fins a la data d’avui no hi ha hagut més atacs i el mural segueix resistint el pas del temps.

El sistema defensa els diners, no les persones,
Per això som antisitema

Design a site like this with WordPress.com
Per començar
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star